VAN 1897 TOT NUHET VERHAAL ACHTER VISHANDEL BOTTENBERG

Van paling op de kermis tot de heerlijkste verse vis op de markt

Marcel Wezenberg en Alex Wolfsen zijn de huidige eigenaren van vishandel Bottenberg. Alex is het gezicht van de kraam aan de Kennedylaan in Kampen, Marcel staat op de markt. De zaak bestaat al ruim 120 jaar; in 1897 startte Marcel’s betovergrootmoeder Catharina Bottenberg Corjanus met de verkoop van paling op de kermissen in de omgeving. De kraam en alle attributen gingen mee in de trein, de ploeg bleef een hele zomer weg en overnachtte in de ruimtes onder de kraam.

De zaak bleef in de familie; twee zonen zetten het bedrijf voort. De een bleef op de kermis paling verkopen, de ander verkocht vis aan de deur en werkte daarnaast als sigarenmaker.

Zoon ‘Jopie’ Bottenberg, Marcel’s opa, ging met de bakfiets de stad rond. ’s Morgens verkocht hij verse vis, ’s middags gerookte vis. Jopie’s dochter Betsie Bottenberg was 13 toen zij in 1960 haar vader ging helpen. ’s Ochtends om vier uur haalden ze levende vis bij de afslag in Kampen. Betsie trouwde, haar achternaam veranderde in Wezenberg, en begon aan de van Engelenweg in IJsselmuiden t een viswinkel. Nu werkt Marcel, de vijfde generatie, samen met compagnon Alex Wolfsen ‘in de vis’. Nog steeds gaan zij vijf dagen per week naar de klant in de omgeving toe.

Vishandel Bottenberg: altijd oog voor kwaliteit en voor de klant!

Direct contact
Marcel (Markt):
Alex (Kennedylaan):
Kennedylaan:
Vishandel Bottenberg
Burg van Engelenweg 34
8271 AS IJsselmuiden
KvK Zwolle 05036078
Btw NL8006.89.239.B01
Markten
Woensdag
Gorssel, Weekmarkt van 11.30 uur tot 17.30 uur
Vrijdag
IJsselmuiden, Weekmarkt van 11.00 uur tot 17.30 uur
Zaterdag
Kampen, Plantage van 08.00 uur tot 17.15 uur
Dinsdag t/m zaterdag
Kampen, Kennedylaan van 09.30 uur tot 18.00 uur
Copyright Vishandel Bottenberg