Nieuws: Verse haring is weer verkrijgbaar!

Historie

In 1897 begon de betovergrootmoeder   van Marcel Wezenberg (Catharina Corjanus getrouwd met Hendrikus Bottenberg) met de verkoop van paling op de kermissen in de omgeving. De kraam en alle attributen gingen mee in de trein! De hele zomer bleef de ploeg weg en overnachtte in de ruimten onder de kraam.

Twee zonen zetten het bedrijf voort. De een bleef op de kermis paling verkopen, de ander (Cornelis Bottenberg) begon met vis langs de deur te venten en werkte tevens als sigarenmaker. Zoon "Jopie" Bottenberg, de opa van huidige eigenaar Marcel Wezenberg, ging met de bakfiets de stad rond. 's Morgens verkocht hij verse vis en 's middags lag er gerookte vis op de kar. 

Betsie Bottenberg begon in 1960 op 13-jarige leeftijd met het assisteren van haar vader in de visverkoop. "Ik weet nog dat we 's morgens om vier uur de levende vis bij de afslag in Kampen haalden". Zij trouwde, heette vanaf dat moment Betsie Wezenberg en is in IJsselmuiden begonnen met een viswinkel. Momenteel werkt het vijfde geslacht, in de persoon van Marcel Wezenberg, "in de vis". Samen met Alexander Wolfsen staat Marcel Wezenberg nu aan het roer van Vishandel Bottenberg. De tijden zijn veranderd, de passie en de kwaliteit zijn gebleven.